BUNGALOV S CHYTROU DISPOZICÍ

– Navrženo: 2017
– Dispozice: 4+1
– Podlahová plocha:             135,0 m2
– Zastavěná plocha:               168,0 m2
– Obestavěný prostor:         724,0 m3


Návrh Bungalovu 4+1 vychází z potřeby vytvořit ideální vnitřní dispozici pro mladou rodinu s pracovnou v případě práce z domu. Dům je situován na pozemek s příjezdem z východu a orientací na jih.

Bungalov je navržen s ohledem na jednoduchost tvaru stavby. Půdorys ve tvaru obdélníku poskytuje omezené množství variací s prostorem. Zvolili jsme tedy variantu s průchozí denní místností. Můžeme tak snadno oddělit soukromou a veřejnou část objektu v případě, že je nutné vstoupit do domu z kratší strany. Tím pádem máme možnost nerušeně otevřít dům na jižní stranu. Za prostorem vstupu se nachází místnost skladu a technická místnost s možností výstupu na terasu. Toto řešení nabízí i vstup do domu přes technickou místnost (špinavý vstup), kde můžeme například umýt psa apod. Dále je zde WC pro návštěvníky. Z prostoru vstupu se dostáváme do denní místnosti s kuchyňským koutem s vlastní spíží. Dům pak pokračuje do soukromé části vybavené dvěma pokoji a ložnicí s šatnou. Zvolili jsme variantu s druhým WC v koupelně. Úpravy dispozice jsou vždy podle požadavků možné.

Veškeré obytné místnosti jsou přirozeně osluněny. V denní místnosti se snažíme maximalizovat oslunění z jižní strany, naopak chceme docílit pocitu velkorysosti tím, že umožňujeme výhled i na severní stranu úzkým oknem v úrovni očí. Takovým způsobem jsme schopni i přirozeně provětrat daný prostor.